Een klare kijk op brillenglazen en coatings

Geschreven op 19/04/2018 06:46

Als opticien merken we op dat nieuwe klanten verrast zijn als ze horen hoeveel verschillende soorten brillenglazen er zijn. Niet om het onnodig moeilijk te maken, wel om je altijd de meest geschikte oplossing voor je visuele problemen aan te bieden.

Glazen die niet 100% afgestemd zijn op je visuele problemen zorgen voor frustratie en soms zelfs voor een verslechtering van je zicht.

Het is dus heel belangrijk dat we de tijd nemen om je gezichtsprobleem en je persoonlijke voorkeuren te doorgronden. 

Enkelvoudige brillenglazen voor verziendheid of bijziendheid

Je hebt moeite om de ondertiteling op televisie te lezen? Of je ziet de letters in je tijdschrift of krant minder scherp? 

In beide gevallen kunnen enkelvoudige brillenglazen een oplossing bieden. In het geval van verziendheid heb je enkelvoudige glazen nodig met positieve sterkte, in het geval van bijziendheid enkelvoudige glazen met negatieve sterkte.

Opgelet: Als je meerdere afwijkingen hebt, bijvoorbeeld verziendheid én bijziendheid, dan volstaan enkelvoudige brillenglazen niet.

Geschikt voor:

 • Verziendheid
 • Bijziendheid

Multifocale brilglazen voor de combinatie van verziendheid en bijziendheid

Doorvloeiglazen, multifocale- of progressieve brillenglazen bieden je het comfort om met dezelfde bril zowel scherp dichtbij als veraf te zien. Het precies lokaliseren van de zones, op basis van je kijkgedrag, is daarbij cruciaal. We personaliseren je glazen zodat de overvloei heel natuurlijk aanvoelt.

We maken daarvoor gebruik van een computerprogramma maar we vertrouwen de machine enkel na een dubbelcheck op basis van ons vakmanschap en je feedback. 

Wen je maar niet aan je multifocale glazen? Dan ruil je je bril gratis in voor 2 enkelvoudige brillenglazen.

Geschikt voor:

 • Verziendheid in combinatie met bijziendheid

Blauwe lichtfilter tegen onnatuurlijk licht

Toen de computer zijn intrede maakte en later ook de smartphone, steeg het aantal klachten over vermoeide ogen. De boosdoener: de blootstelling aan zogenaamd ‘blauw licht’ dat onnatuurlijke lichtbronnen zoals computerschermen uitstoten. Blauw licht verstoort bovendien je nachtrust en de effecten op lange termijn zijn zelfs nog niet bekend.

Werk je vaak met computers? Dan raden we je een extra coating op je glazen aan die het blauwe licht wegfiltert. Verslaafd aan je smartphone? Dan is zo’n filter evenmin een overbodige luxe.

Geschikt voor:

 • Alle soorten brillenglazen 

Aanbevolen bij:

 • Computerscherm monturen
 • Werk- en computermonturen

Ontspiegelde glazen tegen reflectie

Ontspiegelde glazen voorkomen dat felle lichtbronnen storende reflecties in je gezichtsveld veroorzaken. Dat is vooral hinderlijk tijdens nachtelijke autoritten. Dan zie je de koplampen van tegenliggers bijvoorbeeld dubbel, wat natuurlijk veiligheidsrisico’s inhoudt bij het inschatten van het verkeer.

Hoewel de voordelen van ontspiegelde glazen onbetwist zijn, raden we dit soort glazen toch af voor kinderen. De ogen van kinderen evolueren heel snel. De kans bestaat dat je kind regelmatig nieuwe glazen nodig hebt. Als je die telkens laat ontspiegelen, loopt het prijskaartje onnodig op.

Geschikt voor:

 • Alle types glazen  

Af te raden bij:

 • Kinderbrillen

Hardingslaag tegen krassen

Een krasvaste hardingslaag raden we sterk aan bij brillen voor kinderen. Tijdens het spelen op de speelplaats of bij de jeugdbeweging is een accidentje snel gebeurt. 

Dankzij een krasvaste hardingslaag zijn de risico’s op krassen kleiner.

Geschikt voor:

 • Alle glazen en briltypes

Aan te raden bij:

 • Kinderbrillen

Indoorglazen voor leesbrillen of werkbrillen

We krijgen vroeg of laat allemaal te maken met ouderdomsverziendheid. Onze ogen krijgen het steeds lastiger met focussen op details op korte afstand. Je ogen raken daardoor vermoeid. Eenmaal de 40 gepasseerd, neemt het zicht zelfs af.

Voer je veel administratief werk of ander computerwerk uit? Dan raden we je indoorglazen aan. Dat kan een zogenaamde leesbril zijn. Maar wist je dat er ook werkbrillen met indoorglazen zijn die helemaal aangepast zijn aan je werkomgeving? Je ziet scherp op korte en middellange afstand en je voorkomt dat je ogen nodeloos vermoeid raken.

Geschikt voor:

 • Werkbrillen en leesbrillen

Twijfel je over je zicht, over je bril of over je lenzen?

Maak een afspraak voor een gratis oogtest
De test duurt ongeveer een kwartier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kies je geschenk

Blijf je graag op de hoogte van onze nieuwe brillencollecties, acties of nieuwe technologische evoluties inzake hoortoestellen? Laat dan hier je mailadres achter. Dan weet je het straks als eerste.

Kom in afwachting langs in onze winkel en breng je inschrijvingsbevestiging mee. Je krijgt alvast een leuke attentie: poetsdoekjes voor je bril, een set oordopjes of een set speelkaarten.

Hou me op de hoogte over:
Je e-mailadres:
Korenmarkt 14 8870 Izegem
 • Chanel
 • Bulgari
 • Dolce&Gabana
 • Giorgio Armani
 • Michael Kors
 • Oakley
 • River Woods
 • Guy Laroche Paris
 • Louis Belgium
Optiek Exclusief
Korenmarkt 14
8870 Izegem
BE0467.193.174
Tel: 051 30 19 86
Fax: 051 32 05 27
E-mail: info@optiekexclusief.be
Openingsuren
Maandag tot vrijdag: 9 - 12 uur en 14 - 18.30 uur
Zaterdag: 9 - 12 uur en 14 - 18 uur
Bekijk de parkeermogelijkheden